Fleurige hanging baskets

13 juni 2018

Twee jaar geleden, onder het genot van een lekker bakje koffie, bedachten een ondernemer en een vastgoedeigenaar dat het heel mooi zou zijn als er meer bloemen in hun straat zouden komen. Met dit idee hebben zij aangeklopt bij de gemeente Doetinchem, de groenwerkgroep van het Stadslab en de Vereniging Van Vastgoedeigenaren. Door alle partijen werd dit initiatief gesteund, mits er draagvlak en een bijdrage zou zijn van de verschillende partijen. Het verhaal ging rollen en er werden voldoende eigenaren en ondernemers gevonden die enthousiast werden over dit initiatief. De Heezenstraatjes en Nieuwstad worden nu voor het tweede jaar opgefleurd door hanging baskets.
Vanuit de Burgemeester van Nispenstraat kwam de vraag om de baskets ook daar op te hangen. Ook daar werd voldoende draagvlak gevonden en zijn afgelopen week de baskets opgehangen.
De hanging baskets dragen bij aan een positieve beleving van Doetinchem centrum als aantrekkelijke plek om te verblijven, te winkelen en te ondernemen. Door initiatief, enthousiasme èn samenwerking kan een kop koffie resulteren in een straat vol bloemen. Compliment voor de pandeigenaren, de ondernemers, Gemeente Doetinchem, Stadslab en de VVVD, die dit samen mogelijk gemaakt hebben.

Ga terug