Vacature voor een Kwartiermaker in LKKR Doetinchem

4 mei 2019

Binnenstad Bedrijf Doetinchem (BBD)

Naar de toekomst toe is het van belang om de aantrekkelijkheid van de binnenstad van Doetinchem vast te houden. Het belang van de binnenstad wordt ook onderstreept door de huidige coalitieagenda ‘Doetinchem werkt samen aan een duurzame toekomst’, waarin de binnenstad van Doetinchem een centrale plaats heeft. De aantrekkelijkheid van de binnenstad is immers van grote invloed op de verdiencapaciteit en daarmee de continuïteit van de ondernemingen en de verhuurbaarheid van het vastgoed en daarmee op de waardeontwikkeling en het rendement voor de eigenaar. Uiteindelijk draagt een aantrekkelijke binnenstad bij aan het totale woon- en werkklimaat in de gemeente Doetinchem.

In 2019 wordt er een overkoepelend binnenstadbedrijf opgericht (BBD) die verantwoordelijk wordt voor een aantal gezamenlijke taken en met een bestuur bestaand uit een vertegenwoordiging van winkeliers (OVD), horeca (KHD), vastgoed (VBVD), gemeente Doetinchem, culturele organisaties en Sportservice Doetinchem. Het BBD is een organisatie waarin alle relevante stakeholders vertegenwoordigd zijn met voldoende mandaat en een bedrijfsmatige insteek, opdat ieder ook profijt (rendement) behaalt. En tevens waarbij alle partijen mee investeren in tijd, geld en middelen. De culturele organisaties en Sportservice Doetinchem treden op als adviseur van het bestuur zonder stemrecht.

Het binnenstadbedrijf wordt opgezet als stichting met een bestuur en uitvoeringsorganisatie. Het bestuur maakt beleid en houdt toezicht, de uitvoeringsorganisatie realiseert en rapporteert.

TAKEN BBD

De organisatie houdt zich uitsluitend bezig met 4 hoofdtaken:

 • het vermarkten van de binnenstad;
 • het (laten) organiseren van publieksactiviteiten in de binnenstad;
 • het aankleden van en het (laten) creëren van faciliteiten in de binnenstad;
 • het vullen van leegstaande panden en acquireren van nieuwe bedrijven.

FUNCTIEOMSCHRIJVING

De kwartiermaker is de spil in het web in de binnenstad van Doetinchem. Samen met het bestuur en de partners in het BBD stel je het beleid vast en bepaal je de strategieën voor de binnenstad. Je draagt zorg voor de uitvoering van het beleid, waarbij de positie van de binnenstad van Doetinchem verder moet worden versterkt. Je onderhoud de contacten met de belangrijkste stakeholders en rapporteert aan het dagelijks bestuur. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en stuurt de medewerkers in het BBD aan. Het verbinden van mensen en organisaties is jou op het lijf geschreven.

FUNCTIE-EISEN

 • hbo/wo werk- en denkniveau;
 • geen 9 tot 5 mentaliteit;
 • ervaring in vergelijkbare rol is een pre;
 • ervaring met het werken in een publiek-private omgeving;
 • ervaring met projectmanagement;
 • ervaring met ruimtelijke ontwikkeling, vastgoed en citymarketing is een pre;
 • je bent onafhankelijk en hebt geen zakelijke belangen in Doetinchem.

KWALITEITEN

 • Je bent instaat op strategisch niveau binnen de driehoek gemeente, ondernemers en vastgoed te opereren.
 • Als kwartiermaker ben jij in staat om op bestuurlijk niveau doelen te bepalen en ervoor te zorgen dat deze doelen behaald worden.
 • Je bent politiek sensitief en je weet hoe ondernemers, retail organisaties en de gemeentelijke organisatie werken.
 • Je beschikt over leidinggevende capaciteiten om een team dat werkt aan de binnenstad van Doetinchem aan te kunnen sturen. Je bent een teamplayer, inspirator en een verbinder.
 • Je bent communicatief zeer vaardig (zowel in woord als geschrift) en spreekt de taal van de ondernemers en de vastgoedeigenaren.
 • Je werkt resultaatgericht met oog voor een procesmatige aanpak.

WAT BIEDEN WIJ?

Wij bieden een uitdagende, gevarieerde baan op een toplocatie in de binnenstad van Doetinchem voor 16-uur per week. We bieden een contract aan van 1 augustus tot 31 december 2019, met een marktconforme vergoeding.

INTERESSE?

Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 10 mei 2019 naar peter@retailraadendaad.nl. De 1ste gespreksronde met de kandidaten zal plaatsvinden op donderdag 16 mei tussen 10.00 – 12.00 uur, de 2e gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 23 mei van 10.00 uur tot 11.00 uur. Voor vragen kun je contact opnemen met Peter Brouwer, adviseur BBD, via telefoonnummer 06-51549605

Download de vacature hier: vacature Kwartiermaker

Ga terug